Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори. Това обяви той пред "24 часа" след публикации, че ще бъде кандидат за депутат в листите на АБВ.

Припомняме, че твърдения в тази посока се появиха и през лятото, когато Мангъров се включи в обиколките на партията на Георги Първанов из страната заедно с председателя ѝ Румен Петков.

"Никой досега не ми е правил такива предложения. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия", коментира обаче доц. Мангъров.

Инфекционистът приел да се включи в обиколките на АБВ, защото според него това била единствената партия, която направила опит да обясни на населението същността на това, което се случва с коронавируса.

"Вижданията им съвпадат с моите и затова съм се включил, не съм част от тяхната партия", категоричен бе Мангъров.

Изборите трябва да се проведат тогава, когато им дойде времето. Не трябвало да се отлагат, коментира той дискусиите дали може да се проведе вот по време на пандемия.

"Ако по стечение на обстоятелствата все още това извънредно епидемично положение, което е напълно излишно според мен, съществува, просто мерките, които трябва да се прилагат тогава, би трябвало да не са по-различни от тези, които са в настоящия момент", каза инфекционистът. По мнението му и сегашните мерки срещу разпространението на коронавируса били излишни.

Ненужно според Мангъров било и задържането на хора под карантина и колкото по-бързо се премахнат тези мерки, толкова по-добре щяло да бъде, включително и за изборите.

"Просто хората трябва да спазват елементарните правила за безопасност, но цялото това карантиниране и всички тези неща са излишни. Ако някой иска да отлага изборите, винаги ще намери повод да го направи под един или друг предлог", категоричен е Мангъров.