Това е уникален, спонтанен, неорганизиран граждански протест. Не трябва никой политик да се опитва да яхне гражданския протест, защото ще падне от коня и ще си счупи врата. Това заяви в студиото на БТВ лидерът на гражданската платформа Мая Манолова. Те подчерта, че се включва в протеста като гражданин и като майка, защото "следва да подкрепим децата си".

Трябва да пазим този протест, защото той е срещу заразата Борисов, посочи Манолова.

"Изправи се БГ" подкрепя исканията на протеста, които са много ясни четири точки - оставката на Бойко Борисов и правителството му, оставка на главния прокурор Иван Гешев, Велико народно събрание и електронно гласуване. "Заставаме зад четирите ясни и конкретни искания на протеста и прибавяме само едно - пълна ревизия на властта на централно и местно ниво", заяви Манолова, защото: "Това управление превърна държавата в софра."

Тя посъветва и поиска всички политически лидери да декларират, че няма да участват в управление съвместно с Бойко Борисов. Оценката на Мая Манолова е, че в момента Борисов разбира, че се сгромолясва и че умира от страх. "Той има да дава много отговори. Отговорността за едно еднолично управление е лична. Той трябва да си изпие чашата докрай." Манолова предупреди, че падайки, Борисов ще се опита да очерни всички.

На въпрос за сравнение на протестите 2020 и 2013 година, Мая Манолова призна, че преди 7 години е била от обратната страна, но посочи, че е била на улицата и не се е скрила и не е "мишкувала", както всички останали политици по това време. На всеки е ясно, че не аз съм предложила Пеевски за шеф на ДАНС, посочи Манолова, обяснявайки репликата си тогава със смелост да застане и да поеме отговорност, а не с действителен факт. Всеки тогава се озърташе и криеше, обясни Манолова.