Никога не съм си представяла, че ще стана член на партия. Това заяви тенисистката Мануела Малеева пред журналисти, след като учредителите приеха устава на партия "Движение Да, България".

Малеева сподели, че се е опитвала с гражданските си позиции да направи нещо, за да се променят неща, които й се струва, че не трябва да се случват в България.

"Видяхме, че това много трудно става и се появи идеята да се опитаме да се обединим", обясни тя. Малеева е категорична, че тази партийна структура е нужна законово, за да имат хора в парламента, ако партията успее да събере достатъчно гласове.

"Това, което мога да обещая от моето лично име, е, че няма да се правят никакви компромиси", категорична е тя.

Отвоюването на държавата от мафиотския плен – топ цел за Христо Иванов
Обновена

Отвоюването на държавата от мафиотския плен – топ цел за Христо Иванов

Избраха го за председател на партията "Движение Да, България"

Тенисистката изтъкна, че се знае как са избрани членовете в Инициативния комитет и това са хора от различни професии. Обединявала ги мечтата нещата да се случват по друг начин в България. Не се ръководели от вземане на власт и пари.

"Виждате как правим финансово нещата - с дарения, отчети", поясни Малеева и допълни, че застават с имената си. Знаем, че нямаме право на никаква грешка, очакванията са огромни, отсече тя.

Самата Мануела Малеева изтъкна, че има много други каузи. Покрай фондацията, която има в България, е запозната доста отблизо със здравеопазването, със социалните политики. Категорична е обаче, че "корупцията е нещото, което разяжда всички сфери в България". Когато започнем да се борим с това, ще успеем, вярва Малеева.