Веселин Марешки обвини социалиста Иво Христов индиректно в нацизъм. С изказването си за дебилите Христов разделял обществото на касти, смята Веселин Марешки. Крачката до пречупените кръстове и концлагерите за циганите или дебилите е една.

Ние уважаваме всеки един българско гражданин, подчерта той. Няма да допуснем този въпрос да мине тихомълком, закани се още веднъж на изказването на червения депутат.

Има ли поне един дебил в България, са проучили от "Воля". Той не смята, че пенсионерите са дебили. Не смята и че децата, бъдещето на страната, са дебили. Учителите също не са дебили. Това ли са българските дебили, попита Веселин Марешки. Лекарите, летците, полицаите дебили ли са, продължи лидерът на "Воля".

В България има само един дебил и това е той, отсече зам.-председателят на парламента и обясни: Всеки, който може да нарече народа дебилен, е 100% довършен дебил.

Оставката на Иво Христов е неизбежна, убеден е Марешки. Ние може да не сме на всеки километър, но ще сме на всяко заседание, допълни той.

Припомняме, че и вчера лидерът на "Воля" направи изказване срещу депутата на БСП Иво Христов, покрай чийто думи за дебилите преди десетина дни се разрази скандал. Първо от ГЕРБ му поискаха оставката, а след това Веселин Марешки обяви, че парламентарната група на "Воля" ще напуска парламентарната зала, ако Иво Христов остане в нея.