Новият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че сега е време за прагматизъм и че е добре партията да се подготви за самостоятелно явяване на парламентарните избори.

"С мен ще настъпи сериозна промяна в поведението на СДС оттук нататък. Ще се върнем обратно при хората, без да политизираме тези неща", категоричен е Димитров.

"Трябва да обърнем внимание на проблемите на средната класа, малкия и среден бизнес, включително журналистите, включително свободни професии, учители, лекари", подчерта новият лидер на СДС, цитиран от БНР.

„Тези хора не са представени политически, което създава уникална ситуация в България. Тези хора не гласуват именно защото няма кой да решава техните проблеми", смята Димитров.

"Ако СДС стане тази партия, която честно, отговорно работи за тези хора, не само че ще имаме голямо представителство, но ще бъдем и основен фактор срещу правителството", посочи Мартин Димитров.

Другият кандидат на балотажа за лидер на СДС Румен Христов призна изборните резултати и заяви, че гласуването, с малки изключения, е протекло без нарушения.

"Аз казвам, че няма да преча, аз ще бъда коректив, конструктивен коректив в управлението на партията.

Разбира се, че това, което е правилно, посоките, които са правилни и които се застъпват от Мартин Димитров, ще бъдат подкрепяни от мен и от хората, които ме подкрепиха," изтъкна Христов.