"Не се ли направи стъпката машинно гласуване, ще имаме парламент, който ще бъде писан като персонален състав от премиера Бойко Борисов". Това мнение изрази лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията.

Той бе категоричен, че машинното и електронното гласуване са нещата, които биха гарантирали участието на повече от милион наши сънародници зад граница в изборния процес.

Три пъти Народното събрание след като има законова норма за организация и провеждане на машинно гласуване го отменя в последния момент преди изборите с аргумента, че нямаме техническо време за подготовка, организация и провеждане на обществена поръчка, изтъкна Петков.

Нинова: Без машинно гласуване ще се манипулира вота

Нинова: Без машинно гласуване ще се манипулира вота

Според нея, решаването на този въпрос умишлено се бави

Всеки път броят на недействителните бюлетини нараства. 300 хил. невалидни бюлетини на последните парламентарни избори. Това означава 25-30 народни представители ги пренаписва химикалката на Бойко Борисов, отбеляза Румен Петков.

Сега ще започнат една серия от знайни и незнайни дейци да излизат и да обясняват как това са много милиони, как няма техническо време, как трябва да пестим парите и няма смисъл от машинното гласуване, анонсира той.