Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова откри във Военния клуб, благотворителна вечер с продажба на детски рисунки.

Инициативата е организирана от Министерството на труда и социалната политика. Средствата, събрани от продажбата, ще бъдат предоставени на един от Домовете за деца с умствена изостаналост - „Слънчице" - с. Горски сеновец (Велико Търново), „Вяра, надежда, любов" - община Мездрва или Дом за деца и младежи в с. Сладък кладенец.

Над 70 рисунки, автори на които са деца и ученици между 5 и 18 г., бяха изпратени специално за благотворителната изложба. Рисунките са предоставени от Професионална гимназия по пластични изкуства „Акад. Дечко Узунов" - Казанлък, Школа за изобразително изкуство - Търговище, Център за работа с деца - Силистра и детски школи от район „Оборище" - София.

Мотото на изложбата е „Деца помагат на деца". Идеята е освен да бъдат подпомогнати нуждаещите се деца от домовете, да бъде формирано социално-отговорно мислене в децата, нарисували картините, към връстниците им в неравностойно положение.