Дом за стари хора "Христо Ботев" в село Болярско, община Тунджа и реновирана сграда на Дирекция "Бюро по труда" - град Ямбол откри министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Домът и дневният център са доказателство, че възрастните хора у нас са с бъдеще. С тези думи министър Масларова се обърна към домуващите, гостите и официалните лица при откриването на дома.

Домът е реконструиран по проект на Социално-инвестиционния фонд на стойност 420 949, 29 лева и предлага отлични условия за живот и обслужване на 25 души, съобщават от пресцентъра на министерството.

Домът разполага с дневна, столова, лекарски кабинет, изолационна, перално и котелно помещение. До момента са настанени 17 души от региона. В непосредствена близост е изградена постройка за социален патронаж. Министър Масларова подари на домуващите съдомиална машина, 40 тома световна литература, шах, табла и карти.

По-късно тя откри реновираната сграда на Дирекция "Бюро по труда" в Ямбол по проект на СИФ на стойност 271 519,85 лева. В новата сграда е въведен моделът на работа на принцина "едно гише" като с това те стават общо 33 в цялата страна.