Големият липсващ в новия списък е Бойко Борисов. Кръгът покрай него обаче се затваря. Това заяви пред БНР председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека Михаил Екимджиев.

Той подчерта, че в списъка има и политически съображения. По думите му не може една партньорска държава да каже директно, че човекът, който ни е управлявал 12 години е корумпиран и нарушава правата на човека. Според него това не се казва директно, но се дават сигнали.

Първо по-далечното обкръжение като Делян Пеевски, сега пък Владислав Горанов. Остана само вождът да стои отгоре на списъка. Самосъхранително, а и за да спаси партията, той бавно и полека ще се оттегли с достойнство, поясни Екимджиев.

Нови 5 българи санкционирани по Магнитски

Нови 5 българи санкционирани по Магнитски

Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов

Новият списък по закона "Магнитски" показва, че в България няма воля да бъде разследвана тежката корупция, която десетилетия наред ни прави по-бедни и по-болни и с по-лошо образование, посочи той.

По думите на Екимджиев, Иван Гешев е основният виновник за това ежедневно да плащаме данък "Корупция". Главният прокурор е гарант на клептократското лоби в парламента, за това, че грабежът може да продължава безнаказано, поясни адвокатът.

Според него новият списък е знак към всички нас да гледаме внимателно на кого се доверяваме в политическия спектър. За нашите партньори явно е неприемливо това, че главният прокурор е недосегаем, едва ли не със статута на ранните монарси. Неприемливо е, защото техните инвестиции - морли и материални, зависят от върховенството на закона в България, каза още той.