Имаше много причини Слави Трифонов да изтегли министрите си, защото не можаха да установят правилния диалог помежду си. Има причини да е обиден, но аз знам, че той обича България. Това заяви икономическият експерт и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова пред БиТиВи.

Писах дори на лидера на БСП Корнелия Нинова да направи всичко възможно да се направи правителство. Има неща, които сега трябва да се направят, настоя Зайкова.

Според нея, ако депутатите мислели за България нито Хрито Иванов щял да изтърси тези тъпотии на заседанието на парламентарната група на "Демократична България", за които говори, нито другите народни представители щели да реагират така емоционално.

Мика Зайкова изтъкна, че всички политици, които водят разговори за съставяне на кабинет трябва да оставят егото си вкъщи и да мислят само за България. Ако сега направим избори, можем да загубим голяма част от парите за Плана за възстановяване, да спрат европейките програми и инвеститорите, предупреди Зайкова.

Слави Трифонов нелицемерно отива на избори

Слави Трифонов нелицемерно отива на избори

Няма да подкрепи правителство на лъжци и лицемери

По отношение на инфлацията и икономиката у нас, Зайкова посочи, че парите на българите отиват над 54% за храна.

По думите ѝ тази година спрямо миналата година един пазар е по-скъп с близо 17% (16.9%). У нас е по-висока инфлацията, защото в нея има спекула, но ние сме най-енергоемката и най-ресурсноемката държава в Европейския съюз, посочи Зайкова.

Според нея мерките нямат нищо общо с инфлацията. Нивото на техниката и технологията в България е на средата на 20 век. Ние разчитаме на европейските средства, за да преоборудваме и да направим нашата икономика на по-високо ниво, отбеляза Зайкова.