Няма отлив на членове от НДСВ след напускането на група депутати.

Това заяви днес в Пловдив заместник-председателят на партията Милен Велчев, цитиран от БТА.

Той участва в среща на политическия актив на НДСВ от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, на която бяха дискутирани приоритетите на партията.

Милен Велчев добави, че само на някои места има напуснали областни координатори, но в най-скоро време ще бъдат избрани техни заместници. Той бе категоричен, че НДСВ има ресурса да се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори.

Според него Национално движение "Симеон Втори" е центристка партия и няма място сред десницата.

Той изрази увереност, че партията ще преодолее кризата, в която изпадна след последните местни избори и ще се представи добре на предстоящия парламентарен вот. Това според него се вижда и от изразената готовност на членовете и симпатизантите на движението да работят за неговия просперитет.

Относно мнението на президента Георги Първанов за промени в начина на функционирането на политическия модел на страната Милен Велчев заяви, че партия НДСВ е съгласна с някои виждания на държавния глава, а по други има различия с него.

"Нашето мнение е, че трябва да се засили пряката демокрация - хората да имат възможност чрез референдум да изказват своето мнение за важни проблеми, както и за засилването на мажоритарния елемент при изборите", каза още Милен Велчев.