Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи сертификати и удостоверения на 76 администрации за успешно преминал сертификационен одит.

Министър Василев връчи документите на заключителната конференция за представяне на постигнатите резултати по проекта на МДААР "Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите" по ОПАК.

Областна администрация Русе е сертифицирана по най-сложната ISO 27001, отбеляза министър Василев при връчването на сертификатите. Успеваемостта на проекта е стопроцентова, заяви министър Василев, цитиран от БНР.

Той изрази убеденост, че тези, които са успели да внедрят най-успешно стандартите за качество и тези, които не са успели засега, са научили много в този процес и са станали по-добри с участието в проекта.

Продължителността на проекта беше 14 месеца - един от най-дългите проекти, който ще завърши през декември тази година, когато всичко ще бъде отчетено в Министерството на финансите, посочи Василев. Той е на стойност 4 832 135 лв.

Целта е да се подобри ефективността, ефикасността и качеството на административното обслужване посредством инструменти и системи за управление на качеството, подобряване на знанията и уменията на администрацията в тази област.

Сред основните приоритети на програмата е и стимулиране на въвеждането на иновации за подобряване качеството на обслужването на базата на обмен на добри практики, отбеляза министър Василев.

Една от основните дейности е въвеждането на международните стандарти ISO.