Запозната съм с проблемите при автомобилните превози на пътници и товари. Заедно ще работим за подобряване на условията в сектора. Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова по време на проведената днес среща с представители на браншовите организации, съобщават от МТС.

Тя посочи, че ще стартират незабавни разговори с ресорните министерства за да се набележат спешни мерки за облекчаване преминаването на тежкотоварния трафик през граничните пунктове. Стоянова подчерта, че ще бъдат разгледани всички възможности, за да се намерят реалистични и бързи решения по този въпрос.

По думите й работата в администрацията ще бъде ускорена, така че да няма забавяне, както в административното обслужване, така и при изготвянето на нормативни промени.

Представителите на браншовите организации изразиха подкрепа и готовност за съвместни действия, така че да бъдат предприети мерки, които да доведат до устойчивост в автомобилните превози и повишаване на ефективността при предлагането на транспортните услуги.

Превозвачи: Заобикалят България заради държавните тапи по границите

Превозвачи: Заобикалят България заради държавните тапи по границите

Международни организации на превозвачите ни се карат за хаоса на граничните пунктове