Един странен вот на недоверие е това и е очевидно, че той не цели да свали правителството, може би само една извънпарламентарна партия има интерес от това.

Това каза Младен Червеняков, депутат от Коалиция за България, в студиото на БТВ. Според депутата от БСП втората причина за това вотът да е странен е, че вчера не е била предложена алтернатива от страна на опозицията.

Младен Червеняков посочи още, че опозицията не е единна, а прекалено разнородна и той не може да разбере какво свързва ГЕРБ, БНД и „Атака", за да бъдат те единни в момента.

Критиката на Европейския съюз като причина за вот на недоверие е абсурдна, защото критиката този път е по-умерена и се изразява в липсата на демонстрация на убедителни резултати, каза още Младен Червеняков.

Докладът е прочетен така както дяволът чете евангелието", посочи депутатът.

По мнението му опозицията не е представила алтернативни политики на вчерашните дебати по вота на недоверие, които да водят до ограничаване на корупцията. "Дебат нямаше", каза Червеняков.

Припомняме, вчера 8 часа в праламента продължиха дебатите по вота на недоверие към правителството на Сергей Станишев. Това е четвъртият вот, който се внася към правителството на тройната коалиция.

По времето на дебатите опозицията организира митинг в центъра на София.

Гласуването ще бъде днес в късния следобед.