Разделението в БСП продължава да расте на общинско ниво в София. След като през уикенда от централата на партията разпратиха до медиите мнението на районни организации на БСП, днес от БСП-София ни запознават с позицията на младежката организация.

Младежите от БСП - София подкрепят действията и решенията на общинските съветници, които миналата седмица подкрепиха с гласовете си издигнатия от ПП/ДБ/СС кандидат за председател на Общинския съвет Цветомир Петров. Именно на това реагираха остро от централата на партията и заплашиха с партийни наказания.

Днес младежката организация предупреждава Националния съвет на партията да не приема "необосновани и откровено грешни решения", които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната - БСП - София.

БСП скъса с общинските си съветници в София

БСП скъса с общинските си съветници в София

Столичните социалисти пък се заканват на централното ръководство на партията

Решенията на общинските съветници от МК "БСП за България" младежката организация не само приема, но и смята за принципни и отговорни спрямо гражданите, тъй като столицата се нуждае от оперативни решения, за което дори и лидерът на БСП Корнелия Нинова се е изказвала. Освен това общинските съветници са успели да позиционират групата като незаобиколим фактор в управлението на Столична община.

Ако БСП наложи наказания, както и вече обяви сваляне на доверие, това би означавало за първи път партията в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет.

Младежите от БСП се опасяват и че точно две години след като Националният съвет отстрани бившия председател на БСП София - Калоян Паргов, сега се подготвя същото и за сегашния лидер на градската организация - Иван Таков, който доказал, че в една изключително трудна политическа ситуация с правилни действия и консолидация в лявото политическо пространство, могат да бъдат постигнати високи изборни резултати. Също така предупреждават и за фигурата на общинския съветник Еньо Савов като активен и деен участник в столичната организация.

Припомняме, че Калоян Паргов заведе дело за наказанието си и ВКС го отмени, но междувременно Иван Таков пое лидерството в столичната организация. 

Младежите в БСП са убедени и че действията на ръководството на БСП няма да доведат до консолидация и повишаване на политическото доверие в партията, както се доказа през последните години. Напротив, ще предизвикат вътрешен конфликт, напрежение и разцепление в най-голямата структура на БСП в страната. Всичко това се случва отново в момент, когато партията би трябвало да се подготвя за подобряване на резултатите си за предстоящите избори за Европейски парламент.

Не смятаме, че тези действия са правилният подход за печелене на доверието на българските граждани и издигането на БСП като реална алтернатива на сегашното порочно управление на страната.

Иван Таков не се страхува от изключване от БСП, с радост си дава главата

Иван Таков не се страхува от изключване от БСП, с радост си дава главата

Снетото доверие от председателя на партията било маловажно