Вземането на мандат, ако той бъде връчен от президента Росен Плевнелиев на Реформаторския блок, е носителство на възможност. РБ е декларирал, че няма да участва с политически лица в евентуално бъдещо правителство.
Това заяви здравният министър в оставка Петър Москов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

По думите му предварителните разговори имат за цел да изследват възможността в този парламент да има стабилно мнозинство с дълъг хоризонт, което да застане зад реформаторски политики.

"В този момент аз лично, колегите от Блока и от ГЕРБ сме скептици, но искам целият път да бъде публично извървян пред хората", коментира още министърът в оставка, като посочи, че през следващите дни ПГ на РБ ще има заседание и ще излезе със свои позиции.

Той коментира и отношението си към ДСБ след напускането на Реформаторския блок от партията, която го излъчи като министър.

"Не се отказвам от ДСБ, защото аз съм основател и съм писал програмата. РБ е усилие на разкъсаните десни партии да се обединят и да придобият политически смисъл. Всеки, който напусне блока, го бойкотира и ни връща в годините на Жан Виденов и на Георги Първанов, когато се питахме защо са дошли на власт", коментира Москов, вероятно имайки предвид излизането от блока на ДСБ по настояване на нейния лидер Радан Кънев.

"Ако за някого, за когото най-голямата отговорност, която е носил в живота си, е да си измие зъбите, политиката и заниманието с управление е въпрос на далавера и той вижда в това възможност да си набавиш далавера, аз не съм такъв човек и не го разбирам." - отбеляза Москов.

"За тези 2 години не ми е било нито толкова топло, нито толкова уютно. Знам, че съм направил важни и нужни неща." - каза още той.

"Не мисля, че това правителство носи със себе си неуспех", посочи министърът за кабинета в оставка.

Според него, когато едно правителство прави реформи, трупа недоверие.

Няма причина да се твърди, че има повишена заболеваемост в бежанския лагер в Харманли, изтъкна още Москов.

Той допълни, че утре ще бъдат изслушани окончателно резултатите от проверките и ще бъде взето решение дали той да бъде отворен.

По думите му затварянето на лагера до приключването на прегледите е било във връзка със спокойствието на населението.

Никога в лагера не е имало епидемиологичен здравен проблем, категоричен беше Москов.

По повод обявената обществена поръчка за над 1,2 млрд. лв. той посочи, че тя е във връзка със заявките на 150 български болници за нужните им количества лекарства за следващите 2 години.