МВР е в нормативен, структурно-функционален и управленски хаос. "ДАНС изцяло се ръководи от заместниците, които са изцяло хора на Делян Пеевски. Изцяло е овладяна службата и е под контрол".

Това заяви пред БНР Валери Григоров, бивш началник на Охранителна полиция в СДВР и бивш директор на Гранична полиция. Повод за думите му е новата структурна трансформация в МВР и създаването на звено "Жандармерия, специални операции и борба с тероризъм" и в МВР.

Христо Терзийски: 10% увеличение на заплатите в МВР догодина

Христо Терзийски: 10% увеличение на заплатите в МВР догодина

Заложената сума за над 48 хиляди служители е повече от 154 милиона лева

По думите му през цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на "алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол, за да може да владее оперативната обстановка през тях".

Според Григоров това е формирало алтернативни паралелни структури, които функционално съвпадат с основните структурни звена.

МВР шефът призова стрелецът в Ловеч да се предаде

МВР шефът призова стрелецът в Ловеч да се предаде

Властите смятат, че стрелбата е по-скоро случайна, но изстрелът е бил директен, а не рикошет

Според бившия началник на Охранителна полиция и на Гранична чрез създадените алтернативни повтарящи се структурни звена към настоящия момент ние имаме 16 дирекции в МВР, които не работят по-добре и не подобряват управлението на МВР.

Самото дублиране на основни структурни звена продължи и извън МВР, подчерта той.

"С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър. В момента виждаме, че има един вътрешен министър, който не знае защо е там. Той пребивава единствено и само защото Борисов му е казал да бъде там министър, а не защото е наясно, не защото прави нещо", допълни Григоров.