Все още има шанс похитителите на Киро Киров да бъдат заловени.

Това мнението на председателя на вътрешната комисия в парламент и депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Припомняме, тази нощ бизнесменът Киро Киров, държан в плен от 27 март, бе освободен, след като за него бе платен откуп - засега неизвестно точно на каква стойност.
От МВР отказват всякаква информация и коментар.

В студиото на БиТиВи той приветства позицията на министъра и на главния секретар да отказват коментар по случая, защото все още МВР може да работи по горещи следи.

"Такава трябва да бъде и ще бъде и моята позиция", допълни Спасов.
Въпреки това Спасов не отрече възможността, както обяви Бойко Борисов и потвърди министър Миков, в отвличането да са участвали бивши служители на МВР и дори може би, и настоящи.

„Борисов беше достатъчно суров в изказването си, но то звучеше логично", коментира Минчо Спасов.

Той обаче беше категоричен, че полицаите, които си хвърлиха пагоните по време на един от протестите си, нямат общо като група към престъпления като отвличането.

"Това са хора, които са ежедневно на улицата, недоволни от недостатъчно оценения труд, от малките заплати, от организацията на работа в МВР, това е младото поколение, недоволно, че не може да си пробие път напред и да въведе новото, модерното в системата", обясни Минчо Спасов.

Към една идея да се създаде кризисен щаб за отвличанията, подобно на кризисния щаб с боклука, Минчо Сапсов се отнесе скептично и посочи, че МВР в момента трябва да се свърши работата.

По думите му, за да стане ясна тази ситуация, трябва да мине време, „тинята в мътната вода на нашия политически живот да се утаи и тогава ще се види кой е щука и кой е шаран."