На 15 май ще се проведе заседание на ръководството на ЕНП, на което ще се решава дали Съюзът на демократичните сили да остане член на Европейската партия. Това каза лидерът на СДС Петър Стоянов, цитиран от БНР.

По отношение на изборите за евродепутати Петър Стоянов посочи, че те са своеобразен вот на доверие или недоверие към правителството.

Мисля, че съвсем умишлено определени среди да ни казват: Тези избори нямат никакво значение за вас. Нищо не се решава в Брюксел!", каза Стоянов и категорично зави: 

"Точно обратно - след като България се присъедини към Европейския съюз, много неща се решават в Брюксел. Навсякъде изборите за Европарламент за своеобразен вот за доверие или недоверие към правителството."

Той допълни, че от начина, по който ще гласуват българските избиратели, ще се разбере доволни ли са те или не са.

"Затова се води тази кампания „Абе изборите не са важни!". Защото този вид пропаганда никога не повлиява, да речем, на избирателите на БСП и на ДПС. Но тя винаги оцелява и разстройва точно десните избиратели. Изборите са изключително важни за нас, за българската десница и са СДС," допълни още лидерът на СДС.