За 16-ти пореден ден се събират протестиращи пред сградата на президентството. Движението в района на т.нар. Триъгълник на властта е спокойно, съобщи БНР. Искането на протестиращите, които започнаха да се събират от 17 часа, е за оставка на правителството и на главния прокурор,за електронно гласувани и за Велико народно събрание.

По информация на един от водителите на протеста - проф. Велислав Минеков от ДАИ са спрели камиона с озвучаването на протеста и той няма да бъде тази вечер с хората. Свалени са регистрационните номера на камиона.

Според Минеков камионът е бил спрян в района на Горни Богров и без никакви обяснения са били свалени неговите номера, като мотивът за спирането му е бил, че няма лиценз за влизане в София. Велислав Минеков обаче твърди, че това не отговаря на истината, тъй като камионът има дългогодишен лиценз и този лиценз е наличен в КАТ "Пътна полиция".

Той заяви, че ако камионът не пристигне, ще призове цяла София да излезе на улицата и да блокира града.

За час в Бургас бе блокиран пътя към града и колите бяха отклонявани. Хората от автошествието протестираха срещу корупцията.

Гласуваните днес промени в кабинета не удовлетворят протестиращите, като според тях имат само за цел задържането на управляващите на власт.

Няколко полицейски патрула бяха забелязани още преди да дойдат хората на протеста пред Археологическия музей. Транспаранти към този ден няма, освен един, на който пише "Оставки на Борисов, на Фандъкова". Не се чуват скандирания.