Президентът Румен Радев удостои посланика на Аржентина у нас Алфредо Нестор Атанасоф с орден "Мадарски конник" първа степен. Държавното отличие е за заслугите на дипломата в развитието на двустранните отношения между България и Аржентина.

По време на церемонията държавният глава изтъкна добрите отношения между двете страни. Днешната церемония е признак на нашата признателност, каза той. Радев очерта задълбочения диалог между двете държави и изтъкна регионалните и глобални кризи. С професионализъм Атанасоф задълбочил връзките между двете държави. Той му благодари за активната целогодишна подкрепа, която оказвал за българските полярни експедиции. Радев отчете и лекциите на дипломата.

На свой ред посланикът благодари за отличието. Усетих топлотата и щедростта на българския народ, сподели Атанасоф. Той изтъкна приятелството между двата народа. Гордеем се, че засилихме отношенията, които са от изключително значение между двете държави, подчерта дипломатът и е доволен от работата на смесената комисия между България и Аржентина.

Повече от 130 аржентински автори са преведени у нас, което ни прави на пето място в света по превод от аржентински на местна литература.

Радев награди посланика на Албания с орден "Мадарски конник" първа степен

Радев награди посланика на Албания с орден "Мадарски конник" първа степен

Орденът е за особено големите заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Албания