Синдикатът на служителите на затворите очаква да чуе нещо ново от Надежда Йорданова. Тази сутрин представители на синдиката влязоха на среща в Министерство на правосъдието. Срещата няма предварително зададен дневен ред, нашите очаквания са да чуем нещо ново и различно от последната среща, но нямаме основание да създаваме нереалистични очаквания, заяви председателят на Управителния съвет на синдиката Цветан Михайлов на влизане във ведомството.

Той е убеден, че във всеки един момент може да се разговаря по един по-конструктивен начин и да се търси решение, но инициативата трябва да дойде от Министерство на правосъдието. Михайлов обясни, че е поискал МП да предостави на вниманието на медиите аудиозаписа от проведена миналата седмица среща, тъй като се правят опити за внушения, които не отговарят на фактите. Михайлов обясни, че техният отказ от участие за подаден анализ е заради отсъствието на условия - с привличане на външни експерти, задаване на международни стандарти, които да послужат за сравнение. "Един подобен анализ по никакъв начин няма отношение към цялостна реформа и план визия за промени, които да направят текущото състояние на ГДИН и ГДО по-добро от съществуващото", коментира Цветан Михайлов.

Не е предложен какъвто и да било план за промени и реформа на Синдиката на служителите на затворите в България, посочи Михайлов.

Реално от думите му стана ясно, че нямат никакви очаквания, въпреки че влизат на среща. Планът за протест на 12 юни остава.