Трябва да има сериозен разговор за начина, по който работи нашата наказателна система, защото тя не работи. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Карлос Контрера от ВМРО за поредното посегателство върху дете в село Сотиря.

Воеводите искат химическа кастрация. Вижда се все повече дефицит на справедливост, подчерта Контрера. Целта на ВМРО била да убедят обществото, че тази мярка е нужна. Подробностите за химическата кастрация трябва да бъдат уточнени в хода на дискусия. Всяко едно втвърдяване на наказателната система ще даде ефект, убеден е Контрера.

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

Институтът на неизбежната отбрана трябвало да бъде разширен

От своя страна адвокат Николай Велев смята, че връщането на смъртното наказание ще е връщане назад. За химическата кастрация той смята, че ще трябва да се определи кръгът на лицата, за които тя ще се прилага. Трябва да се въведе възрастният минимум за налагането на тази мярка.

Всяко наказание трябва да бъде строго индивидуализирано, изтъкна Велев. Престъпленията срещу личността до отмяна на смъртното наказание бяха по-малко, каза адвокатът. В последните години наказателното правораздаване буксува, подчерта той.