Много е възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да внесе промени в служебния си кабинет - не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР. Това мнение изрази пред БНТ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

По думите ѝ при възможностите всеки да извади нещо и да удря другия няма да може да се разбере кой е виновен. Трябва да се влезе в периода от 9 април (когато президентът ще подпише указа за назначаване на служебно правителство и ще подпише указа за изборите 2 в 1) до 9 юни с усилия да не се отблъскват, а по-скоро обратно - гражданите да участват в предсрочните парламентарни избори, призова доц. Киселова.

Тя посочи, че от 2009 г. ни управлява PR-а. За доц. Киселова голямата изненада в проектокабинета на "Главчев" е Мария Павлова като служебен правосъден министър затова дали конституционните реформи ще останат само на хартия. Всичко може да бъде вдигнато на трупчета, за да може един ден окончателно да бъде прекратено, изтъкна доц. Киселова.

За нея е важно на кого от служебния кабинет Главчев ще възложи да отговаря за предсрочните парламентарни избори.

Кабинет Главчев отново поставя въпроса – ти на кого си човек

Кабинет Главчев отново поставя въпроса – ти на кого си човек

Политолози не очакват Главчев да направи промени в служебния си кабинет

Бившият министър на околната среда и водите и бивш депутат Емил Димитров-Ревизоро обясни, че когато се назначава служебен премиер не се гледат добрите качества на човека. Димитър Главчев, като служебен премиер, има "много лоши качества", но те са полезни - "най-лошото" му качество е, че не е меркантилен, не участва в схеми и ще бъде полезен, няма да се забърква в схеми и не е самоинициативен. Димитър Главчев ще изпълнява каквото и както му кажат и няма да приема самоволни решения, коментира Ревизоро.

Изборният експерт и анализатор Румяна Дечева добави, че най-важният въпрос е кой ще носи отговорност за предсрочните парламентарни избори. Всички бомби, които са около нас и цъкат са в резултат от това дали ще гласуваме на изборите или не, посочи тя. Служебното правителство ще организира изборите и те ще бъдат организирани по нескопосания, според нея, Изборен кодекс и отново едни машини ще бъдат ползвани като принтери кой знае с каква хартия - всичко това подкопава доверието, но отново от хората зависи дали ще отидат до урните, за да дадат гласа си, каза Дечева.

ЦИК проверява за дефектни флашки за машините за гласуване

ЦИК проверява за дефектни флашки за машините за гласуване

Камелия Нейкова не очаква повече работа за СИК при избори 2 в 1 спрямо местния вот