Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на още 5 заместник-министри.

Назначиха 10 зам.-министри в седем ведомства

Назначиха 10 зам.-министри в седем ведомства

Зорница Русинова става зам.-министър

Министерството на отбраната - заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г.

За заместник-министър в Министерството на отбраната е назначен и Анатолий Величков - депутат в 37-то и 38-то Народно събрание, член на Комисията по външна политика, който от 2002 г. работи в ПОК "Съгласие"

Министерството на вътрешните работи - на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов, който заемаше длъжността и в предходното правителство с кабинета Борисов 2.

Заместник-министър в МВР става и Стефан Балабанов. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор "Криминална полиция" в ОДМВР - Пазарджик и началник РПУ в Пещера.

Министерство на правосъдието - заместник-министър на правосъдието става Евгени Стоянов. Той е бил прокурор в Софийска градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административен съд София-град.

Министерство на здравеопазването - заместник-министри на здравеопазването стават Стоил Апостолов и Лидия Нейчева. Апостолов е завършил Медицинския университет в Пловдив -специалист по "Анестезиология и реанимация". Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас. Лидия Нейчева е заемала поста на заместник-министър на здравеопазването за различни периоди през 2013 г. и 2014 г.

Министерство на младежта и спорта - за заместник-министър на младежта и спорта е назначена Габриела Козарева. От 2015 г. тя е директор на дирекция "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие" в министерството. Завършила е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", магистър по право.