Столичният общински съвет назначи на днешната си сесия за изпълняващ длъжността кмет на село Мрамор секретарят на общината Иванка Симова.

Смяната се наложи, след като кметицата Даниела Милчева предпочете живот в САЩ, където е синът й, вместо да решава проблемите на жителите на с. Мрамор.

Както news.bg писа, Даниела Милчева управляваше селото по Скайп.

Това е на пръв поглед нормална точка в дневния ред, заяви пред колегите си общинският съветник от БСП Калоян Паргов. Той обясни, че БСП ще гласува "въздържал се" за назначението на Иванка Симова. С това се подменя вотът на жителите на село Мрамор, аргументира се той.

Назначението на Симова на ръководния пост обаче не мина от първия път. Оказа се, че голяма част от общинарите предпочетоха да пият кафе и в залата на СОС нямаше кворум. Наложи се да бъдат привиквани съветниците, за да има село Мрамор официално назначен временен кмет.

С гласовете на ГЕРБ, Атака, СДС и с вота на Владимир Каролев от НДСВ, село Мрамор ще се управлява от  Иванка Симова. БСП се „въздържаха", а „против" се обявиха някои от общинарите на ДСБ.