Няма да се кандидатирам за президент. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в ефира на БиТиВи, допълвайки, че вече е невъзпитано да му задават този въпрос.

Настоящият държавен глава Росен Плевнелиев, по думите му, е прекрасен президент. Борисов бил истински щастлив, че съдбата го е събрала да работи с Плевнелиев и като министър, и като президент.

А дали ще подкрепи Плевнелиев за втори мандат, Борисов обясни, че първо президентът трябва да каже дали иска да се кандидатира за втори мандат. Борисов уточни, че е невъзпитано да го питат дали ще се кандидатира за президент.

Премиерът добави, че е дал дума на Москов, Ненчев, Кунева, Лукарски и най-вече на Радан Кънев, че ще изкара 4-годишен мандат и няма да напуска управлението. По думите му, юни-юли месец ще се събере изпълнителната комисия и ще предостави вижданията му, ще има гласуване, ще се прецени и колективно ще се избере най-добрата кандидатура за президент.

Всички, които искали предсрочни избори, защитавали интересите на контрабандисти и олигарси, за да се върнат пак там събраните 2,850 млрд. лв. повече приходи в през 2015 г., убеден е премиерът.