Вицепремиерът Валери Симеонов честити новия щаб на колегите си от Националния фронт за спасение на България.

За откриването на офиса в емблематичната синя централа "Раковски" 134 по съседски бе поканен и председателят на СДС Божидар Лукарски. Той коментира, че не предава централата, а ще съжителстват в нея с колегите им от НФСБ. На въпрос за евентуална коалиция с НФСБ Лукарски посочи, че е рано да се говори и изтъкна, че преди да участват в каквито и да било коалиция първо трябва да се докажат на избори.

Лидерът на НФСБ Симеонов заяви, че готви щаба за избори. Със СДС имаме чисто физическо, сградно съжителство - нямаме дом съвет, просто сме в една сграда.

Ние сме партия, която е на седем години и досега не сме ползвали никакви държавни или общински помещения, винаги сме били на частен наем. Не е състоятелно да се търси връзка с партия, с която сме в същата сграда. Естествено ние сме в добри отношения, както видяхте и като съседи съвсем по съседски съм поканил г-н Лукарски, каза Симеонов.

В тази връзка бих си позволил една моя констатация, че не само не съм суеверен, но фактът, че по стечение на обстоятелствата ни бе предоставена тази сграда Раковски 134 - това до известна степен ни задължава.

Симеонов припомни, че в далечната 1990 г., заедно с Касабов са в първия състав на СДС - Бургас. "Ние сме правили СДС - Бургас. Всички си спомняме с какви надежди, с какви очаквания, с каква вяра беше обгърната тази сграда, цялата тази идея да се създаде едно обединение на демократичните сили. Ние сме съпричастни към тези демократични сили, към създаването на СДС. Приемам обстоятелството, че ни е предоставен терен като отговорност. Дано успеем да върнем поне част от надеждите на българите, част от надеждите, които имаха в началото на демокрацията", заяви лидерът на НФСБ.