Не виждам причина за конституционна криза. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков след срещата при Румен Радев. Държавният глава предупреди втората политически сила за това, като изтъкна именно тяхната отговорност заради промените в Конституцията, които прокараха. Денков не иска да се предпоставя конституционна криза. Другият вариант бил редовното правителство да остане до избора на следващото. Това препоръчвала и Венецианската комисия.

Нормално било да има трудности по новата процедура за назначаване на служебен кабинет. Не е наша работа да харесваме или да не харесваме служебното правителство, изтъкна още премиерът. Той очаква развитие на сюжета по оставката на заместник-омбудсмана.

Николай Денков настоя да се изпълнят разпоредбите на Конституцията, според него.

Попитан за другото предупреждение на държавния глава след оставката на зам.-омбудсмана тази сутрин като единственото равноотдалечено политическо лице за служебен премиер, Денков открои, че именно това е притеснителното, че в регулаторите има политически оцветени лица. Именно затова искахме и да направим правителство, сподели още Денков. В изминалите 10 месеца се работело по реформите.

Най-доброто е изборите да са 2 в 1, повтори мнението и искането на Кирил Петков, Николай Денков.

Атанас Атанасов пък съобщи пред медиите, че съдът е възстановил работата на Евролаб на "Капитан Андреево". Това била новата власт, по думите му.

Припомняме, че по време на консултациите, Румен Радев не пропусна да упрекне ПП-ДБ, че са оставили президентската институция с вързани ръце, относно избора на кандидат за служебен премиер, заради промените в Конституцията. 

Той предупреди ПП-ДБ, че заради това следващото служебно правителство може да не е в тяхан полза. 

Румен Радев предупреди ПП/ДБ за втори път: Не се изненадвайте

Румен Радев предупреди ПП/ДБ за втори път: Не се изненадвайте

Акад. Николай Денков върна втория мандат веднага