Кабинетът предложи на министъра на държавната администрация да координира организирането на президентските избори.

До 24 август министър Николай Василев ще трябва да предложи на правителството проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка при провеждането на изборите.

Той ще предложи още образци на документите и бюлетините, както и проект на тарифа за заплащане на диспутите, клиповете и предизборните хроники, излъчвани по националните телевизия и радио.

Дейността по изработването и публикуването на избирателни списъци ще бъде координирано от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, а министърът на външните работи Ивайло Калфин ще има ангажимента да организира провеждането на изборите за президент и вицепрезидент в чужбина.

Тримата министри най-малко веднъж седмично ще информират премиера за подготовката на изборите на 22 октомври до обявяване на изборния резултат.

В момента се уточняват критериите за изготвяне на избирателните списъци, съобщи след заседанието на правителството министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.
Информацията се уточнява в съответните служби на ЕСГРАУН и МВР.

Уточненията се правят, за да сме сигурни, че това, което предложим, ще бъде уважено от всички заинтересовани, поясни Гагаузов.

Той каза още, че ще се разчита само на достоверна информация и че е необходимо да има достоверна информация за хората, които са напуснали страната