"Опозицията има вътрешни избори през март и когато има избори, трябва да си активен, за да спечелиш вота на делегатите".

Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред бТВ по повод предстоящия вот на недоверие от страна на БСП към правителството.

"Проблеми с водата и въздуха има заради старата водопреносна мрежа, ако решиш да я подменяш струва колкото бюджета на Министерство на отбраната за 10 години напред", каза той.

Каракачанов все пак отбеляза, че има и грешки и на много места язовирите се източват по големи количества.

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари
Обновена

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари

До 15 януари социалистите ще са готови с мотивите си

Като лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира и факта, че евродепутатът му Ангел Джамбазки бе хванат да кара с алкохол в кръвта.

"Аз вече казах, че трябва да си понесе отговорността, но все пак е важно, че Джамбазки нито е използвал имунитета си, а доброволно е отишъл да даде кръв, няма инцидент, пострадали хора", каза той.

"Не че оправдавам някого, но всеки, който има кола, му се случва такова нещо, но трябва да си направиш изводи за в бъдеще", каза още Каракачанов.

И още едно напрежение по повод расистко изказване на Джабазки в европарламента:

"Не е обида да кажеш, че си българин от арменски произход, защо има срам от какъв произход си, няма основание, явно някой се срамува".

"Ултралиберализмът в Брюксел е минал границите, светът ври и кипи, а бюрократите в Брюксел се занимават с джендърства", каза в заключение министърът на отбраната.