Смяната на министри е печелене на време за управляващите и загуба на време на България.

Това е агония, тя ще продължи. Такъв коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова в село Баня, където социалистите проведоха семинар. Нинова увери, че целта на БСП не е просто на смени ГЕРБ, за да се качат те на власт.

Нашият разговор е за бъдещето, те (ГЕРБ, бел.ред) са на финала, посочи категорично Нинова. По думите й смяната на министри няма да промени системата и политиката.

Смяната на лица, министри е бягане от отговорност и опит да се отложи гнева и недоволството на хората от срива в държавата. Такъв коментар на прави депутатът от БСП Елена Йончева. Според нея срив има в ключови области от живота на страната - сигурността, здравеопазването, образованието. Промяната в кабинета Борисов 3 на какво е продължение, пита Йончева: "На престъпността, на разкриваемостта, на корупцията и грабежа? На това ли ще бъдем свидетели?

"Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в с. Баня, където се проведе семинар на ПГ на "БСП за България". Лидерът на БСП призова всички и всеки, който може да помогне, за да очертаят визията за бъдещето на страната.

Именно в тази посока е и решението в парламента да останат 20 депутати, но те няма да стоят там, за да пазят кворума, защото управляващите си имат достатъчно гласове. "Те ще отстояват нашите позиции и ще дават мнение по внесените законопроекти. В ключови моменти в работата на парламента, когато всички ще бъдат в зала - очакваното вето на президента върху АПК, гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета, законът за пътищата.

Останалите депутати тръгват по срещи в страната, целта е цялата група да пътува, за да бъдат обхванати всички общини в съответната област. "Искаме до края на декември да можем да обсъдим "Визия за България" във всяка българска община. В края на декември ще конкретизираме темите, по които имаме национално съгласие", заключи Корнелия Нинова.

Разговорите ще бъдат публични и всеки, който поиска, може да дойде, покани Нинова гражданите.

Лидерът на БСП изложи и законодателната програма за този сезон - законопроекта срещу двойните стандарти на храните, изготвен с Националното сдружение на земеделските кооперации, законопроект за българско производство и търговските вериги, изработен съвместно със Съюз "Произведено в България", Ще бъде внесен и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България. Нинова изтъкна, че ПГ на левицата ще внесе и предложения за борба с домашното насилие.