Ще видим. Нека да проведем дебата, да си чуем аргументите и ще видим. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти в парламента преди дебата за вота на недоверие, внесен от ГЕРБ срещу правителството на Кирил Петков.

Тя обясни, че ще защити работата си като министър с числа. Статистиката опровергава всички измислени мотиви, защото ръстът на БВП, инвестиции, потребление и износ показват по-добро развитие в сравнение със същия период на миналата година. Желанието на статуквото е да свали правителството, за да реставрира старото положение, посочи Нинова. 

Кирил Петков оптимист за вота на недоверие

Кирил Петков оптимист за вота на недоверие

Ще чуем мотивите, каза той

Тя смята, че правителство на малцинството е възможна формула, която се практикува в много държави. Важното е какво искат управляващите да свършат в малцинство - актуализацията на бюджета и приемането на 22 закона по Плана за възстановяване и устойчивост. Обраното означава нови избори, период без парламент, който да решава проблемите, изтъкна вицепремиерът.

Според нея трябва да се търси правителство в рамките на този парламент, за да има Народно събрание, което да приема необходимите закони. Нинова добави, че ако вотът на недоверие мине, националният съвет на БСП ще се събере и ще реши дали да работи отново с "Продължаваме промяната" или не. 

Костадин Ангелов иска да се върви стъпка по стъпка, но към избори

Костадин Ангелов иска да се върви стъпка по стъпка, но към избори

Предпочитаме избори и народът да нареди партиите така, че да има по-стабилно правителство