Смятаме, че може да има правителство. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите при държавния глава за съставяне на редовно правителство. Червените участват в разговори с "Продължаваме промяната". С президента доуточнили някои неща, особено по отношение на бюджета, стана ясно още от думите на червения лидер.

Радваме се, че като че ли има някаква промяна в позицията на президента и служебното правителство, заяви Нинова и отчете, че щяло да има ръст на минималната заплата. Обнадеждени сме, сподели още тя.

Радев пита левите - да отиваме ли към избори

Радев пита левите - да отиваме ли към избори

Предишната власт оставила проблеми за решаване пред НС

Ако левите получат третия мандат, щели да подходят отговорно. Няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане", е категоричната им позиция. Ако БСП получи третия мандат, в разговорите ще предложи няколко национални приоритета и социален пакет за хората през зимата. А за напрежението по темата за изтребителите между нея и Радев, Нинова уточни, че тонът не бил остър, но имали различия. В момента България има нужда от финансова подкрепа за икономиката и социален пакет, посочи лидерът на БСП. За Ф-16 и Грипен имали различни позиции с президента. Това е нормално, няма нищо страшно, каза още тя.

Нинова и Радев взаимно се информираха на крилете на F-16

Нинова и Радев взаимно се информираха на крилете на F-16

БСП подкрепяли превъоръжаването на армията, но трябвало да се подредят приоритетите