Поведението на ГЕРБ е последователно по пътя на антидемократичния процес в България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента след провала на днешното пленарно заседание.

Левите от своя страна били последователни в отстояването на въвеждането на машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот, отсече Нинова. Опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите, подправяне на резултатите, предположи червеният водач.

Бойкот на отпадането на машинния вот от страна на опозицията
Обновена

Бойкот на отпадането на машинния вот от страна на опозицията

Един глас не достигна за кворум

По думите й ГЕРБ за пореден път си позволяват да нарушават конституционни принципи на демокрация, на правова държава и правото на свободен избор. Отново си позволяват само три месеца преди избори да променят правилата в движение, без да се съобразяват с обществената реакция и общественото мнение, изтъкна Корнелия Нинова. Винаги на техните предложения сме давали алтернатива и винаги на инат са отхвърляни всички предложения на опозицията, подчерта тя. Управляващите работили на инат.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че днешното пленарно заседание няма да се състои, тъй като един глас не достигна, за да се събере кворум - от БСП и ДПС не се регистрираха.

По тази причина лидерът на НФСБ заяви, че двете партии били в задкулисни договорки.

Симеонов видя задкулисна договорка на БСП и ДПС за машинния вот

Симеонов видя задкулисна договорка на БСП и ДПС за машинния вот

Всеки театрално обявява контра на разумните предложения, негодува той