Депутатите снеха имунитета на народния представител от „Атака" Борислав Ноев със  79 гласа „за", 25 - „против"и 7 - „въздържал се", съобщи БНР.

Припомняме срещу депутата от „Атака" е образувано досъдебно производство заради предизвикване на катастрофа на автомагистрала "Хемус", без пострадали, но при употреба на алкохол, като концентрацията в кръвта е била 1.2 промила.

Още вчера случаят с поисканото от главния прокурор Борис Велчев сваляне на имунитета на Борислав Ноев, предизвика ожесточен спор между депутатите.

Според заместник-председателя на „Атака" Павел Шопов, в случая с Ноев са налице политически мотиви. Той заяви пред депутатите, че е незаконно да се образува предварително производство без преди това да е свален депутатският имунитет.   

Шопов е категоричен, че става дума за оклеветяване. Като пример той посочи днешна публикация в столичен вестник, в която се твърди, че Ноев е катастрофирал на автомагистрала „Тракия" и е убил човек.

„Няма да стоим мирни! Ние ще пищим, така че да  го чуе цяла България и да го чуе и Европа. Това, което ще направите днес, ще се чуе в Европа." - предупреди Шопов.

Ноев също смята, че става дума за политическа акция. Той отрича да е употребявал алкохол преди инцидента.

От „Атака" са категорични, че действията срещу Ноев целят унищожаването на парламентарната група на партията.

До момента парламентарната група на "Атака" се състоеше от 11 души. Със снемането на имунитета на Ноев те остават 10. Напускането на който и да било от тях ще доведе до разпадане на групата, тъй като за съществуването й според правилника на НС са необходими минимум 10 членове.