Всяко име на кандидат-президент би било приемливо, ако това е номинация, която ще обедини Реформаторския блок. Това заяви в студиото на БиТиВи говорителят на реформаторите в парламента и член на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски.

Той отново обясни, че е взето принципното решение целият РБ да излезе със самостоятелна кандидатура, а профилът на кандидата ще се прецизира от контактна група, която започва работа утре.

Още не сме решили за Зеленогорски, обяви Кунева

Още не сме решили за Зеленогорски, обяви Кунева

Официално няма такова решение

Запитан дали ще бъде възможно дясното обединение да застане зад конкретно име, Зеленогорски припомни, че подобни коментари е имало и преди местните избори, от които Реформаторският блок излезе с четири спечелени областни града срещу 0 за БСП и 1 за ДПС.

На въпрос дали той би се кандидатирал, Зеленогорски отговори, че ако има безусловна подкрепа, би размислил за негова кандидатура, но засега това не е на дневен ред.

Найден Зеленогорски отново разкритикува самостоятелните действия на ДСБ, които поискаха подкрепа за настоящия държавен глава Росен Плевнелиев.
„Смятам, че това бяха неразчетени действия, неумерени действия”, е оценката на Зеленогорски, според когото те, вместо да убедят Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, са го убедили да не се кандидатира.

„По 80% от темите, които се обсъждат от парламента и са важни за политически дневен ред постигаме единодействие”, коментира все пак бившият плевенски кмет. Според него по-голямата част от привържениците на блока подкрепят оставането му в управлението.

Изборите през 2013 г. показаха, че отделно сме доста слаби. Не успяхме да влезем в парламента”, отбеляза Зеленогорски.