Новоучредената партия "Българско национално обединение" поиска свикване на Велико народно събрание. Това заяви председателят й Георги Георгиев по време на първата си пресконференция в БТА.

Георгиев обеща новата политическа формация да бъде по-различна от всички досега, като изтъкна, че при нови парламентарни избори той самият няма да се кандидатира за депутат. Той заяви и че на всеки му е ясно, че настоящото правителство няма да издържи още дълго.
По думите на лидера на БНО досега българите са живели във филма "Мълчанието на агнетата". Според него е време да се направи пълна ревизия на всички управления досега и да се раздаде справедливост на всеки.

Георгиев съобщи, че партията му вече разполага с 2 500 членове, като е подкрепяна и от някои протестиращи студенти и граждански движения. Стана ясно, че БНО ще иска занапред срещи с правителството, за да настоява за организирането на кръгли маси с експерти, на които да се дават идеи за политически промени.

Запитан многократно от News.bg какви конкретни мерки са набелязани от новата политическа формация за справяне с актуалните проблеми в страната, Георгиев отказа да отговори с мотива, че не може да каже всичко на една пресконференция и ще се конкретизира, когато му е времето и мястото.

Той все пак склони да каже, че иска броят на депутатите да бъде намален от 240, както и се обявява против строежа на нова АЕЦ и то с остарели руски реактори. По думите на Георгиев партията му не е нито в ляво, нито в дясно, а по-скоро е центристка. Той обаче изтъкна, че, ако една лява идея е добра за България, би подкрепил и нея.

За себе си Георгиев разказа, че е от Видин и се е занимавал с много разнообразни неща - социални дейности, актьорство, продуценство, като дори е бил диджей и е притежавал за известно време фирма във Виена. Той призна и че е бил за близо месец председател на младежкото движение към партия "Нова сила", но подчерта, че бързо се е разочаровал от хората там и е напуснал.

В един момент Георгиев ненадейно избухна срещу политическата класа и заяви, че на него и неговите хора им е писнало.

Ще стана тука и ще се съблека гол до кръста и ще почна да ида да ги бия, щот ми писна, разбирате ли, тия хора са дебелооки. Хората стачкуват, а те си пият кафенцето, цигарката си палкат, плюват се по телевизията, обаче след това се съберат в еди кой си хотел, и си пафкат, и си шмъркат, и си си въртят милионите", заяви Георгиев в гневната си тирада.