„Всичко, което наблюдаваме от края на юли, говори за идейна безпомощност".

Така председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов коментира действията на опозицията от последните месеци.

След края на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП Найденов каза също и че „опозицията е много далече от очакването на хората".

Той определи старта на подписката за сваляне на правителството на 6 септември като „проява на политическа безвкусица" и „използване на значими за българската история дати за организирането на партийни събития, много далече от българските граждани".

Според него негативите от действията на опозицията могат ясно да се видят. Опозицията увеличава социалната несигурност, създава усещане за напрежение и нейните действия могат да доведат до оттегляне на чужди инвестиции и намаляване на икономическата стабилност в България, каза още Найденов.

На днешното заседание на Изпълнителното бюро са били коментирани и проблемите на млекопроизводителите в страната.
Найденов припомни, че са предвидени и мерки за държавна помощ - субсидиите за млякото, поддържането на генофонда и подкрепа за Асоциацията на размножителите, както и подпомагане на фермите за достигане на европейските стандарти за качество.

Той съобщи, че след като земеделският министър Валери Цветанов и вицепремиерът Миглена Плугчиева се завърнат от Брюксел, където утре ще преговарят с ЕК, ще насрочи оперативна среща, на която ще се обсъдят бъдещите действия от страна на управляващите в посока подпомагане на животновъдството в България.

„В тази ситуация полезният ход е да продължим да настояваме за подкрепа на млекопроизводителите в размер на 60 млн. лв.", каза още Найденов.

По думите на Ангел Найденов не по малко от 10 % от бюджетния излишък ще бъде заделен за инфраструктурни проекти. Той обаче не пожела да се ангажира с конкретни данни, кои точно обекти ще бъдат финансирани от излишъка.

С 10 % ще бъдат подпомогнати и армията и полицията, каза още той. Той потвърди думите на премиера Сергей Станишев, че по всяка вероятност повече от 50 % от излишъка ще бъдат разпределени в социалната сфера, и допълни, че общините също ще получат финансова подкрепа от бюджетния излишък. Сред приоритетите за финансиране ще бъдат и здравеопазването, и образованието.