В последния ден от протестите опозицията отново излезе от пленарна зала. По този начин тя демонстрира недоволството си, че правителството се занимава с четене на доклади вместо да излезе и да чуе исканията на протестиращите.

Преди това от ДСБ поискаха оставката на кабинета.

"В името на властта сте готови на всичко, заяви от парламентарната трибуна Атанас Атанасов", цитиран от БНР. А прегазването на човешките права, дори с цената на човешкия живот ви е практика от 1994. година, каза още той.

Отговорът на председателя на Коалиция за България Ангел Найденов беше, че с режисирани сценарии и съзнателно провокирани протести се създава изкуствена нестабилност. Продължавате да демонстрирате желанието да експлоатирате този протест и да флиртувате по доста евтин начин с протестиращите, каза още той.

По думите му решението на проблемите, които представят протестиращите трябва да се търси в пленарната зала, а не пред парламента.

Също в пленарната зала от НДСВ поискаха компенсиране на загубите в икономик и предотвратяване опасността от възникване на подобни кризи в бъдеще.

Припомняме, граждански организации на студенти, природозащитници, земеделски производители и майки организират протестен митинг на площад "Народно събрание". В охраната са ангажирани 1800 полицаи и жандармеристи. 

Студентите продължават протестите, които започнаха на 14 януари, заедно с еколози и фермери. През първия ден на митингите се стигна до сблъсъци между полицията и ултраси, които предизвикаха бой на площада пред Народното събрание.

Следващите дни протестите преминаха мирно, като броят на протестиращите с всеки ден намаляваше.