Още не е ясно срещу кого ще се яви на балотаж за председателското място в СДС спечелилият за сега най-много гласове Мартин Димитров.

Той е получил при вчерашното гласуване 2400 гласа, а следващи по подкрепа са Румен Христов и Иван Сотиров, които са получили по около 1600 гласа.

За сега са обработени 80% от протоколите на избирателните секции и се очаква до края на деня да стане ясно кои са двамата конкуренти за балотажа.
Висока избирателна активност
от около 70% бе отчетена за вчерашния изборен ден.

От 9820 членове на СДС по избирателни списъци вчера са гласували 6272-ма, съобщи председателят на комисията Владимир Кисьов.

Мартин Димитров благодари за подкрепата и изрази надежда на балотажа следващата неделя да има още по-голяма избирателна активност.

„9800 почтени хора са силно ядро, с което ще започнем промяната", заяви той и подчерта, че целта е СДС да направи дясноцентристко правителство.

Иван Сотиров определи вчерашния вот като вот не само за промяната, а за връщане на автентичните ценности на СДС и подчерта, че България се нуждае от силен СДС - силен като почтеност.

Иван Сотиров заяви, че е необходима нова лустрация - по отношение на хората, които са се облагодетелствали от властта и да били нелоялни към СДС и визира тези, които си направиха персонални партии.

По думите на Румен Христов вчерашният избирателен ден показа, че волята за победа в СДС е налице.