Новата парламентарна сесия няма как да не мине под знака на предстоящите местни избори. В предизборна обстановка страстите се нажежават, а парламентарните трибуна се използва за предизборни послания. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. 

Тя се надява, че въпреки противопоставянето, острите спорове и различните позиции, народните представители да запазят добрия тон.

С химните на България и на Европейския съюз бе открита осмата есенна парламентарна сесия на 44-то народно събрание. В парламентарната залата присъства президентът Румен Радев, както и вицепрезидента Илияна Йотова.

Караянчева се надява острите спорове и различните позиции да останат на заден план и народните представилите да се отнасят с уважение помежду си. Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работа, призова парламентарният шеф.

Цвета Караянчева напомни, че след два дни ще отбележим Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Нейното убеждение е, че България е една от най-проспериращите европейски страни.

"Предстои ни дълъг път до постигане на общите ни цели, единство между всички политически сили, институции и граждани, за да има развита България", пожела Караянчева.