По искане на Окръжна прокуратура - Сливен бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Георги К., съобщават от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвиквайки катастрофа, в резултат от което е причинил по непредпазливост смъртта на полицейски служител, който е изпълнявал служебните си задължения.

Инцидентът е станал на 2 декември на път, разположен в землището на село Радево, общ. Нова Загора. Обвиняемият е управлявал лекия автомобил в пияно състояние. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, б."б", предл.1, вр. чл.343, ал.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Пиян шофьор се заби в патрулка и уби полицай

Пиян шофьор се заби в патрулка и уби полицай

Патрулният автомобил е бил ударен от друга кола

По време на разследването е установено, че пострадалият полицай е изпълнявал служебните си задължения, обслужвайки произшествие на пътя. Той се е намирал в близост до полицейски автомобил, който е бил с включени светлини и в специален режим на работа. Посоченият полицейски автомобил е бил блъснат от превозното средство, управлявано от обвиняемия. В резултат от удара е пострадал полицаят, който е транспортиран до МБАЛ - Сливен с тежки наранявания, където по-късно е починал.

Пробата за алкохол на Георги К. е показала 0.68 промила на алкохол в кръвта.

Определението на Окръжен съд - Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас.