Премиерът Бойко Борисов освободи заместник-министъра на правосъдието Андрей Янкулов, съобщиха от Министерския съвет. Поводът е подадена от Янкулов молба, уверяват от пресслужбата.

Янкулов бе назначен на 14 ноември 2014 година като заместник на Христо Иванов. Преди това е бил прокуор в Софийска районна прокуратура и зам.-вътрешен министър в служебния кабинет "Близнашки".

Андрей Янкулов остана на поста си като зам.-министър след оставката на Христо Иванов. Припомняме, на 18 декември м.г. бе назначена за правосъден министър Екатерина Захариева.

Захариева благодари на Андрей Янкулов за ползотворната съвместна работа и по-конкретно за усилията му по реформата в местата за лишаване от свобода, тъй като това бе неговият ресор във ведомството.

Правосъдният министър изрази своята признателност на заместник-министър Янкулов за оказаната подкрепа и приемственост при предаването на поста и на ресорите му Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“ и Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ на заместник-министър Красимира Филипова.

Екатерина Захариева пожела успех в бъдещата дейност на Янкулов, който се връща като прокурор в Софийска районна прокуратура.