От БСП-Варна призоваха здравния министър Костадин Ангелов да определи дали да е министър, или да е кандидат за депутат. "Определете се или напускайте", написаха в открито писмо от левицата в морската ни столица и призоваха той да се откаже с декларация от кандидат-депутатската надпревара.

Повод за техния призив е обявеното прекратяване на отпуската на здравния министър, който е водач на листите за народни представители от два многомандатни района - във Велико Търново и във Варна.

Причина за спряната отпуска на Ангелов заради предизборната кампания и връщането му в министерството е заради влошаващата се ситуация с Ковид кризата

Костадин Ангелов прекратява кампанията си

Костадин Ангелов прекратява кампанията си

"Единственият ми приоритет остават здравето и животът на българските граждани"

"Или си министър, или си кандидат за депутат. Не може да се използва държавния ресурс за кампания в полза на една политическа сила", пишат от левицата. Подобно поведение е некоректно към избирателите и останалите участници в кампанията, пишат от БСП.

Според тях така се прави кампания на гърба на хиляди пациенти, които се борят с болестта. "Това е грозно, обидно и неморално", пише в писмото.

"Не е ли знаел министър Ангелов, че сме в ситуация на Ковид криза и той има задължения като министър на здравеопазването, когато се е заявил като кандидат за народен представител от ГЕРБ", питат се те. 

От левицата се питат и какво контролират премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването. Те самите изброяват: "Ковид кризата, напрежението у хората, които всеки ден получават разнопосочни сигнали и не знаят ще имат ли работа или не, или страха за живота им, за да не излязат да гласуват на 4-ти април и така купеният вот да реши съдбата на страната ни.".

Костадин Ангелов се изправя срещу Цветан Цветанов в Търново

Костадин Ангелов се изправя срещу Цветан Цветанов в Търново

Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова