Тежък „удар” получи премиерът Борисов от фейсбук постинг на Сергей Станишев.

Лидерът на ПЕС и бивш премиер се включи в дискусията за строежа на магистрали и взаимните обвинения в парламента между ГЕРБ и БСП.

"С интерес следя днешния дебат между премиера Борисов и лидера на опозицята Корнелия Нинова в парламента. Министър-председателят се е позовал на изтъркани и опровергани аргументи. Смятах този спор за отдавна приключен", започва Станишев и продължава с факти:

- по време на мандата си моят кабинет построи 121 км магистрали;
- през времето на "Борисов 1" се построиха 115 км;
Тройната коалиция реконструира и рехабилитира три пъти повече пътища, отколкото първия кабинет на Борисов - 6 844, срещу 1 584 км.
Не мисля, че това е подходяща дискусия между премиери, но нека си премерим асфалтите: кабинетът "Станишев" изля 11.5 млн. тона асфалт, а кабинетът "Борисов 1" - 3.5 млн. тона.

"Когато цифрите говорят и боговете мълчат", обобщава Сергей Станишев, изтъквайки, че смята този спор за напълно излишен.

В крайна сметка всяко българско правителство е направило нещо. Бих искал всяко следващо да прави повече. За да стигне резултатът до хората, коментира лидерът на европейските социалисти.

По думите му, няма нищо по-естествено от това лидерът на опозицията да поставя въпроси и да изисква отговори от премиера. Приветствам подобен подход. И вместо да се ядосват, управляващите трябва да защитят постигнатото и да отстоява политиката си. Не с лъжи и изтъркани рефрени, а с аргументи, които променят живота на всички нас.

Станишев илюстрира постинга си със снимка, на която той като премиер, заедно с кмета Борисов откриват Южната дъга на Околовръстния път на София през декември 2007 година.