От сутринта парламентът започна с процедурните хватки. Депутатите трябваше да започнат с бюджета, но ДПС поиска първо да се гледа гаранционно споразумение с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Корнелия Нинова веднага излезе и изтъкна, че има неразбирателство в управляващите. Затова се завоалирало, че няма доклад за бюджета.

Докладът ви е на e-mail, подчерта Росен Желязков и заплаши, че ако не се гледа гаранционното споразумение, в понеделник ще свика извънредно заседание.

Йордан Цонев също недоволства от сутрешните процедури и заяви, че явно за някои сутринта е най-тежкото време. Неудачни бяха тези забележки, смята той.

След краткото отклонение парламентът се укроти и започна работа с гаранционното споразумение. То се отнася до работата на Българската банка за развитие (ББР) и средствата за малките и средните предприятия.

От "Възраждане" скочиха точката да се гледа на второ четене. Объркали сте жанра, това е Народно събрание, а не "Фейсбук", отговори им Росен Желязков. Хамид Хамид от ДПС отчете, че е доволен, че работата ще продължи, след като едрият капитал се опитал да отнеме парите на малкия. Тошко Йорданов от ИТН се възмути,че точно ДПС обвинявали другите партии, че са едър капитал. След новото отклонение законодателите се върнаха към работа.

Социалистите показаха умения по жонглиране с дневния ред на парламента
Обновена

Социалистите показаха умения по жонглиране с дневния ред на парламента

Повече от три часа НС не можа да започне работа