Третото авиошоу Габрово 2011 бе „открито" от икономическия министър Трайчо Трайков и неговия първи скок с парашут. На откриването присъства и министър Томислав Дончев.

На летателната площадка в село Драгановци днес и утре ще бъдат представени повече от 40 летателни апарата от цялата страна - пара и делта планери, ултралеки самолети, балони, хеликоптер.

На авиошоуто присъстват български изследователи, производители и търговци на парашути, парапланери и свързано оборудване, делтапланери, ултра-леки самолети, безпилотни самолети и други.

Икономическото министерство подпомага финансово присъствието на български авиационни компании на международното авиоизложение във Фридрисхафен - най-голямото изложение за постижения на науката и приложението им в авиацията, подчерта министър Трайков.

По думите му имаме производители на парашути и парапланери, които са силни на международните пазари.
"В авиониката също имаме добри постижения," поясни той и допълни: „Това показва, че освен хоби, в летенето има и бизнес. Във всяко хоби трябва да се види дали има и бизнес, за да се живее по най-добрият начин - летейки."

В рамките на изложението се провежда и семинар, на който ще бъдат представени възможностите за инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и авиация.