Парламентът да излезе с обща категорична позиция по случая с нанесения побой на журналиста Огнян Стефанов, предложи председателят на парламента Георги Пирински.

Той съобщи, че още вчера група депутати (Яне Янев, Димитър Абаджиев, Нено Димов Георги Пинчев) са внесли проект за декларация по повод нападението. На днешното заседание на председателския съвет на парламента е изтъкната важността парламентът да излезе с обща позиция, с която категорично да осъди този акт и да изрази категорична позиция по отношение на органите, които следва да разкрият извършителите на престъплението.

Георги Пирински добави, че парламентът ще се ангажира със своите комисии да окаже контрол, надзор и съдействие, ако необходимо.

Председателят на парламента предложи всяка парламентарна група да излъчи свой представител и да се изработи общ текст на позиция на парламента по случая.

Пирински каза, че по време на дискусиите в рамките на председателския съвет са прозвучали и резерви по отношение на това дали ще има единомислие по отношение на причините и предпоставките довели до нападението.

Депутатите, внесли вчера проект за декларация по случая, изразиха възмущение, че техният проект на декларация не беше предложен за включване в дневни ред на парламента.

Припомняме, четирима неизвестни нападнаха журналиста Огнян Стефанов, нанасяйки му жесток побой.