Европейска партия Волт представи своята листа за предстоящите европейски избори. Само двама души от тях имат политически опит в партии.

Водач на листата е председателят на партията Настимир Ананиев.

Сред останалите кандидати в изборната листа са Красимира Гергинова, Иван Иванов - регионален представител на международна компания в България, Светла Миланова - адвокат по професия, Маргарита Кръстева - търговец на електроенергия, както и Дани Ван Сантен - холандец, който от 3 години работи в София и иска да остане в България.

Сред кандидатите на Волт е и експертът по вътрешен пазар и икономика Златимира Цолова, която има дългогодишен опит в Европейската комисия и Европейския парламент.

От партията ще се борят за европейско самочувствие, европейско здравеопазване и европейски доходи. От Волт смятат, че Брекзит не е случаен и показва, че ЕС има нужда от промяна в политиките. Затова европейската партия изведе като свои приоритети гражданска свобода, работещо правосъдие, устойчива среда и ранни възможности.

Водачът на листата за евроизборите Настимир Ананиев заяви, че Волт е учредена като алтернатива. По думите му тя "не е поредната партия, а първата паневропейска партия" - във всички европейски страни има регистрирани структури.

Предизвикателството пред Волт са хората, обидени от управлението по време на прехода. Ние сме европейци, но самочувствието на българина е много ниско, защото обикновено то е свързано с доходи, каза още Ананиев.

Според Ананиев единна външна политика е посоката, в която Европа ще бъде силна, а България трябва да бъде чута в ЕС. 70% от членовете на партията никога не са се занимавали с политика и това е целенасочено, по думите на лидера на партията, за да се случи промяната. Волт иска една нормалност за българските граждани, които да се чувстват европейци", завърши той.